Veelgestelde vragen

1 Pixelfarming

PixelFarming  is een natuurinclusieve manier van telen die gebruik maakt van bijzondere interacties binnen ecosystemen van flora en fauna. Door gewassen slim te combineren is teelt zonder pesticiden en kunstmest mogelijk.  

Het land is verdeeld in pixels met verschillende soorten gewassen. Elke pixel op het land kan worden gekoppeld aan een bepaald gewas, gewasverzorging en consument. Door deze manier van telen kan de biodiversiteit zich snel herstellen. We zien dat het aantal insecten, vogels en wilde planten groeit met pixelfarming, maar het aantal plagen en onkruiden wordt beperkt door de slimme plantencombinaties tussen de pixels.   

Pixelfarming biedt een moderne benadering van de toepassing van digitale technologie en robotica in de landbouw. In de optimale situatie staan alle gewassen op de juiste plaats om een maximale opbrengst te behalen. Dit optimum kan worden berekend en voorspeld met computermodellen. Zo kan een nauwkeurig teeltplan worden gemaakt en krijgt elke plant de aandacht die hij nodig heeft. Na gebruik van een model kunnen de gewassen worden geplant, geteeld en geoogst met behulp van robotica technologie. 

Robotica en AI (kunstmatige intelligentie) maken verzorging van het landschap op pixelniveau mogelijk. Dit verlaagt de arbeidsfactor van deze teeltmethode en maakt opschaling mogelijk. Om al deze verschillende gewassen te verzorgen, allemaal op pixelniveau, is een landbouwrobot, Robot One, ontwikkeld door Pixelfarming Robotics

1 Pixelfarming

PixelFarming is ontstaan op Campus Almkerk, een innovatiecentrum voor landbouw en duurzaamheid, die in 2016 begon met een missie. De missie van Campus Almkerk is zelfvoorzienendheid op het gebied van wonen, werken en (samen) leven. Het zoveel mogelijk zelf in controle zijn van een duurzaam voedselsysteem (gezonde voeding van een gezonde bodem uit een prachtige omgeving) hoort daarbij. Een betere wereld begint bij jezelf.
PixelFarming wordt nu op meerdere plaatsen in het Nederland toegepast voor productie, onderzoek en  ontwikkeling.

 

 

2 PachtJePixel

PachtJePixel is een concept van Campus Almkerk om de consument en de food professional in staat te stellen om meer controle te hebben over hun voedselsysteem. Zij kunnen door lid te worden van de PachtJePixel community een serie pixels pachten, die op Campus Almkerk verzorgd en beheerd worden op basis van PixelFarming. Uit een fraaie selectie van zaden en pootgoed kan de invulling van de pixels zelf gekozen worden.
Daarnaast wordt bij het lidmaatschap ook een aantal punten geleverd, die besteed kunnen worden aan belevingen in de pixeltuin of het bestellen van groentenboxen.
Gezonde groenten uit een gezonde bodem en een prachtig biodivers landschap.
Wordt ook lid en bekijk, beleef en bestel uit jouw automagische moestuin.

2 PachtJePixel

Een pakket pixels (10 st / € 1,-):
Met je lidmaatschap pacht je een pakket pixels waarvan we 70 pixels standaard besteden aan groenbemesters en bloemen. Zo stimuleren we met elkaar de biodiversiteit en verbeteren we de bodem. Voor de overige pixels mag je zelf zadenpakketten uitkiezen.

Exclusieve toegang tot de automagische moestuin:
Via de exclusieve toegang tot de automagische moestuin kun je alle ontwikkelingen in de Pixeltuin volgen. Wij posten periodiek de bewerkingen in de tuin met foto’s en filmpjes die je op de tijdlijn kunt terugzien.
Hier kun je ook je zadenpakketten kiezen als uitgangspunt en inspiratie voor ons teeltplan. Dat kan via de zadenwinkel of als je liever kiest op smaak via recepten. 

Een serie punten (10 st / € 1,-):
Met deze punten kun je belevingen en/of groenteboxen bestellen. De belevingen kunnen het hele seizoen beschikbaar zijn maar de groenteboxen alleen tijdens het oogstseizoen. 
Iedere oogstperiode worden er nieuwe producten in de seizoensgroenten winkel geplaats. 

2 PachtJePixel

Wat leuk dat je al bij de community bent aangesloten. Je kunt nog wel bij je accountgegevens en bestelhistorie. Door je lidmaatschap te verlengen krijg je weer toegang tot de automagische moestuin. We hebben veel nieuwe mogelijkheden voor je om de tuin te ervaren dus echt en aanrader! Bouw je ook weer mee aan een duurzaam voedselsysteem?

2 PachtJePixel

Normaliter kun je je couponcode gebruiken bij de kassa en dan wordt je kadobon verwerkt.
We hebben voor de nieuwe website echter weer nieuwe technieken gebruikt.
Hierdoor is het gebruik van de couponcode bij de betaling helaas niet meer mogelijk. Natuurlijk is jouw code nog steeds in te wisselen!
Stuur een mail naar klantenservice@pachtjepixel.nl en we helpen je aan je deelname aan de automagische moestuin.


 

2 PachtJePixel

Je kunt dit seizoen zelf bepalen wanneer je een gewas zou willen oogsten, in het vroege seizoen, midden seizoen en het einde van het seizoen. Aan elke oogstperiode zit een oogstdatum gebonden, waarop de gewassen kunnen worden opgehaald. Deze valt altijd op een zaterdag, de specifiek datum wordt later gedurende het seizoen bekend gemaakt via de nieuwsbrief. 

2 PachtJePixel

Linksonderin staat in het kopje 'jouw gewassen' met de knop 'zaai jouw gewassen' die je naar de zadenwinkel brengt.

Selecteer je zaden en klik op volgende om deze selectie definitief aan te leveren.

De zaden vullen als het ware jouw gepachte pixels.

LET OP! Je kunt niet meer pixels inzaaien dan dat je gepacht hebt. Wil je nog meer zaaien dan kun je je abonnement upgraden. 

2 PachtJePixel

Helaas is dat niet meer mogelijk, maar we hebben hier een oplossing voor! Zodra de zaaiperiode is verlopen, kan je via de knop "seizoensboxen" een seizoensbox aanschaffen voor een specifieke oogstperiode. Omdat je deze gewassen niet zelf hebt ingezaaid, kun je niet kiezen welke groenten je hierin graag terug zou willen zien. Zie het als een verrassingbox met heerlijke seizoensgroenten. 

2 PachtJePixel

Voor de 250 pixels van het basis lidmaatschap kan je een redelijke groentenbox bestellen. Heb je een groot gezin of wil je meerdere boxen bestellen is het raadzaam om meer pixels te pachten. Als je eenmaal lid bent geworden kun je je lidmaatschap met één of meer bundels van 50 pixels en punten opwaarderen. Kosten per bundel is € 5,-.

2 PachtJePixel

Wat leuk dat je zo enthousiast bent! 
Je kun via je automagische moestuin je puntensaldo opwaarderen.
 

2 PachtJePixel

Gezonde voeding van een gezonde bodem verdiend het om met smaak gegeten te worden. De recepten zijn ter inspiratie en veelal vegetarisch of ook als vegetarische variant heerlijk te bereiden. Vegetarisch of flexitarisch (af en toe vlees) eten is beter voor je gezondheid en het milieu. Door minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door peulvruchten en noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. (bron: voedingscentrum)

We hebben recepten gekozen, die online vindbaar zijn met een bronvermelding. We hebben zo nauwkeurig mogelijk aangegeven welke allergenen er in het recept kunnen zitten. Het is van belang dat iedereen met een allergie de ingrediënten van de recepten goed bekijkt en beoordeeld of dit een geschikt recept is. 
Recepten kun je zoeken voor de dieetwensen vegetarisch, veganistisch en koolhydraatarm. Echter zijn de meeste recepten die deze markering niet hebben vaak ook zelf nog om te toveren naar deze varianten. Veel kookplezier.

2 PachtJePixel

Het lidmaatschap voor het seizoen loopt vanaf de bestelling tot en met 31 december 2024
Je kunt daarna de pacht verlengen door een puntenbundel aan te schaffen. Lees ook alles nog na in je pachtovereenkomst. Die staat bij je gepachte pixels in je accountoverzicht.

4 Overig

Jazeker! Via de winkel kun je een een lidmaatschap kado geven. Je krijgt dan een mail thuisgestuurd met een digitale kadobon, die je eventueel kan uitprinten als tastbaar kado. De mail moet je ook doorsturen naar de ontvanger. De geluksvogel kan via de link in de mail zijn of haar account bevestigen en krijgt dan meteen toegang tot de automagische moestuin en de daarbij behorende pixels en punten. Binnenkort kun je uit meer kadobedragen kiezen.

4 Overig

Een aantal leden van onze community zijn vooral lid om de ontwikkeling van PixelFarming te steunen en te beleven. Om deze groep tegemoet te komen bieden we iedereen de mogelijkheid om (een aantal) pixels te doneren aan onze lokale voedselbank. Wij verdubbelen jouw donatie en zorgen ervoor dat we hier groenten op telen en daarmee de voedselpakketten aanvullen. Gezonde voeding van een gezonde bodem moet toch voor iedereen bereikbaar zijn!

'Als voedselbank zijn we enorm te spreken over het mooie initiatief van PixelFarming waarbij regelmatig verse groenten aan ons worden gedoneerd. Mede hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat onze cliënten, die het soms tijdelijk wat minder hebben, toch kunnen genieten van voldoende gezonde voeding. Het is een bijzonder welkome aanvulling op een gezond voedselpakket.'
Gert Schermers Voedselbank Altena

4 Overig

Als je geïnteresseerd bent in: 

  • Een eigen PixelFarming moestuin inclusief personeel (van vlees en bloed en robots
  • Verse producten rechtstreeks uit jouw tuin 
  • Food met een verhaal: vraaggestuurd, in jouw restaurant is de groei te volgen
  • Social Media pakket: de belevenissen in en rondom je tuin worden door ons ondersteund met nieuwsbrieven, live beelden, RSS feeds en social media
  • Events: nodig je speciale gasten uit en laast ze PixelFarming ervaren

'Ik krijg wekelijks een overzicht van wat er geoogst kan worden waar ik makkelijk mijn menu op kan afstemmen. Hierdoor kook ik met de seizoenen mee. De combinatie van beelden van de tuin en de vers geoogste, smakelijke producten maken het proces transparant en betrouwbaar. De wijze van levering is altijd bespreekbaar. Ik ben verrast door de pure smaken en de eetbare bloemen uit onze tuin. Ze maken van ieder gerecht een feest.'
Ronald van Meggelen, restaurant Broeder

Neem contact met ons op via: klantenservice@pachtjepixel.nl 

 

4 Overig

Je kunt contact opnemen met klantenservice@pachtjepixel.nl voor al je vragen.
Kijk ook op www.campusalmkerk.nl voor al onze activiteiten en vacatures.